Pau 2020

Vrijdag 17 juli 2020, Pau uitgesteld tot zaterdag!

Ja dat was het nieuws dat wij liefhebbers kregen omdat de weersomstandigheden toch niet zo best waren in de vroege ochtenduren ter plekke. Dus ook onze 4 weduwnaars moesten net zoals de andere 4.251 duiven nog minimaal een nachtje wachten.

Zaterdag bleek het weer constanter te zijn en geen reden om de duiven langer vast te houden werd om 07.15 uur het startsein gegeven om het concours te openen.

Gezien de weersomstandigheden vanaf Pau tot aan de Frans-Belgische grens zou het een zware vlucht worden met lage snelheden en een voordeel voor de westkant van Nederland. Maar dan nog moeten onze duiven prijs kunnen vliegen want de kwaliteit zit er en is met name het afgelopen topjaar wel gebleken. Zaterdag kwamen er in Nederland 5 duiven door op de kortste afstanden in Nederland, en ja aan de kust van Nederland. Hiermee was al duidelijk dat wij in het zuidoosten al direct op achterstand gezet waren en moesten afwachten hoe het voor ons zou gaan uitpakken. Maar dan nog zijn er toch altijd duiven die ondanks de zwaardere omstandigheden verrassen.

Het werd wachten tot 07.26 uur toen de duif zich meldde. De 4-jarige weduwnaar 16-1717450 was als 2e getekende ingezet en scoort een voorlopig 351e Nationaal tussen 4.255 duiven, dus nog een dikke 1:10.

Daarna was het helaas toch een dik uur wachten op de 2e duif, goed voor prijs 801 Nationaal. Dit keer was het de 4-jarige weduwnaar 16-1717337 welke als 1e getekende nog een ruim in de prijzen speelt. Helaas kwamen de andere 2 weduwnaars net te laat voor een Nationale klassering.

Provinciaal hadden wij in Limburg weinig in de pap te brokkelen maar desondanks kenden wij een prima start met de prijzen 11, 32 en 53 tegen 258 duiven.

Maar nu op naar Agen waarna een week later de klassieker Barcelona op de rol staat.

Succes allen en wij houden jullie weer op de hoogte van het verloop van de komende vluchten.

 

Pierre en André

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.